Paintball esittely

Historia

 

Paintball sai alkunsa 1970-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäiset värikuulamerkkaimet. Merkkaimet oli suunniteltu metsureiden ja karjankasvattajien avuksi puiden ja eläimien merkkaamiseen. Ensimmäinen paintballissa käytetty merkkain oli James Halen keksimä sekä kehittämä.

 

Idea

 

Paintballissa yritetään eliminoida kaikki vastakkaisen joukkueen pelaajat merkkaamalla heidät maaliammuksella sekä suorittaa tehtävä. Paintballissa joukkuekoko on 3-15 pelaajaa ja pelin pituus 10 - 60 minuuttia riippuen kenttätyypistä ja -koosta.

 

Suojavarusteet

 

Paintballin tärkein ja pakollinen suojavaruste on maski. Maski suojaa silmät, kasvot ja korvat. Maskia pidetään aina päässä kentällä ollessa, eikä sitä saa ottaa pois missään tilanteessa. Paintball-käyttöön on tarjolla myös muita suojavarusteita. Näitä ovat muun muassa alasuoja, kaulasuoja sekä hansikkaat jotka suojaavat tehokkaasti kehon arkoja paikkoja.

 

Merkkaimet 

 

Merkkain eli värikuula-ase toimii joko paineilmalla tai hiilidioksidilla.

 

Panokset

 

Värikuulat ovat värikuula-merkkaimen ammuksia ja ovat biologisesti hajoavia vesiliukoisia luonnontuotteita. Aineosia on useita, kaikki myrkyttömiä, joista tärkeimmät ovat polyetyleeniglykoli (PEG), gelatiini, elintarvikeväri ja vesi.

 

Kausi

 

Suomessa paintballia pelataan yleensä ulkona keväästä syksyyn.